BALIKESİR KIZILAY’DAN DOLU DOLU BİR HAFTA

BALIKESİR KIZILAY’DAN DOLU DOLU BİR HAFTA

Her yıl 29 Ekim – 4 Kasım tarihleri ​​arasında kutlanan Kızılay Haftası, Türk Kızılay Balıkesir İl Merkezi tarafından da çeşitli etkinliklerle kutlandı. Kutlama programlarında Kızılay'ın kuruluş amacı ve yürüttüğü insani yardım hizmetleri dağıtımları ve gençliklere anlatılarak, Kızılay'a ve faaliyetlere yönelik genel olarak oluşturmak amacıyla faaliyetler yürütülmektedir.

Bu yıl Cumhuriyet'imizin de 100. Yılının idrak hakkı olan Kızılay Haftasına çifte bayram mutluluğuyla başlayan Türk Kızılay Balıkesir İl Merkezi gönüllüleri ile birlikte dikkat çekici çalışmalara devam ediyor.

Kızılay Haftası Kutlamaları hakkında bildirilen Türk Kızılay Balıkesir İl Merkezi Başkanı Mustafa Burak KELEMENÇE:

“Dünyayı kuşatan bir iyilik hareketi olan Kızılay'ımızı anlatmak için Kızılay Haftası'nda da Kızılaycılık bilincinde bir nesil yetiştirmenin fiyatıyla tohumlar atmaya devam ediyoruz.

29 Ekim-4 Kasım Kızılay Haftası kapsamında Genç Kızılay Balıkesir gönüllülerimiz ile Belediye Başkanımız Ekrem Yavaş'ın ev sahipliğinde bir Sındırgı gezisi düzenlendi ve 29 Ekim kutlamaları kapsamında Gençlik Merkezimizin desteklediği fener alayına düzenlenmesi sağlandı. Aynı zamanda Balıkesir Kızılay Kadınlarımız, gönüllülerimiz ile bir piknik organizasyonu gerçekleştirerek Cumhuriyet'imizin 100. Yılı kutlamaları kapsamında bize ve minik yavrularımıza bayraklar dağıttılar.

Türkiye'nin 100. yılı ve Kızılay 2030 Stratejik Hedefleri çerçevesinde bir festival havasında başlayan Kızılay Haftası etkinliklerimize hafta boyunca Anaokulu, İlkokul, Ortaokul ve Lise düzeyinde Kızılay tanıtımlarıyla devam ederken, kadın gönüllülerimizin marifetiyle 155 yıllık bir gelenek olan ŞEFKAT PAZARI etkinliğiki kermesimizi, halkımızın teveccühü ile gerçekleştirdik. Başta Şefkat Pazar'ımızın yanında olmak üzere şehrimizin belirli noktalarında kurumlarımızın da destekleriyle kan bağış organizasyonları düzenlendi.

Genç Kızılay Balıkesir ve Genç Kızılay Dursunbey gönüllülerimiz Dursunbey İlçemizde bir okulun duvarlarına renk katarken aynı zamanda dayanıklı olan gören yavrularımızla çeşitli etkinlikler düzenleyip Kızılayımızı Gösterişler yapıyoruz.

Öte yandan Türk Kızılay Balıkesir İl Merkezi olarak Atatürk Şehir Hastanesi Çocuk Cerrahi Servisinde bir süredir de hazırlığını yaptığımız "Kızılay Kitap Eczanesi"nin tefrişatını gerçekleştirdik. Bu projemiz ile hastanede yatan acılarımızın bir anını unutmak, geçen vakitlerinin bereketlendirmek, kitapların en az istedikleri kadar hayati öneme sahip oldukları bilinciyle ve Kızılayımızı görerek büyümelerini hedefliyoruz.

Tüm bunların yanı sıra sıra hafta boyunca Kızılay Haftamızı tebrik etmek için ziyaretimize gelen başta Sayın Valimiz İsmail USTAOĞLU olmak üzere tüm değerli kurum üyelerine, Siyasi Parti üyelerine ve sivil toplum üyelerine nazik ziyaretleri için teşekkür ediyoruz.

Çeşitli etkinliklerle kutladığımız Kızılay Haftamızı tüm Kızılay şehitlerimiz ve Gazze'de şehit düşen Müslüman kardeşlerimizin ruhları için Alaca Mescid Camisinde Cuma namazına müteakip ettiğimiz pilav hayrı ile noktaladık.

Ayrıca; Tüm dünyada, Türkiye'nin insani yardıma ihtiyacı olan hiç kimseyi aç ve açıkta bırakmadığını gösteriyor, gönüllü ve iyilik sever bir nesil üretim getirisi, her zaman ve her yerde, her koşulda insan kızdırabını dindirmek adına çalışan Türk Kızılay olarak sürekli olarak sürdürülebilir ve sahada sunulanda da destek olmak için tüm hemşerilerimizi Kızılay'ın merhamet pınarına su taşımaya, bu gönüllülük seferberliğine katılmaya bekliyoruz" açıklamasını yaptı.