KIZILAY HAFTASI İYİLİK HAFTASI OLDU...

KIZILAY HAFTASI İYİLİK HAFTASI OLDU...

Türkiye genelinde olduğu gibi Balıkesir Şubesi tarafından da  çeşitli etkinliklerle kutlanan Kızılay Haftası’nda, Kızılay’ın kuruluş amacı ve yürüttüğü insani yardım faaliyetleri özellikle öğrencilere ve gençlere anlatılarak, Kızılay’a ve faaliyetlerine yönelik farkındalık oluşturmak amacıyla bir dizi etkinlik gerçekleştirildi.

Kızılay Haftası Kutlamaları hakkında açıklamada bulunan Balıkesir Kızılay Şube Başkanı Av. Şükrü Güneş:  “Kızılay; 151 yıllık geçmişi olan, dil, din, ırk gözetmeksizin savaşta ve barışta, iyi günde, kötü günde şefkatli elini insanoğlunun üzerinde tutan, dayanışmayı, yardımlaşmayı, başkasının derdiyle dertlenmeyi ilke edinmiş  en eski ve köklü insani yardım kuruluşudur.

Dünyayı kuşatan bir iyilik hareketi olan Kızılay’ımızı anlatmak için Kızılay Haftası’nda da yetimlerin başını okşamaya ihtiyaçlarını gidermeye, kimsesiz veya yardıma muhtaç ailelerimizin yanında olmaya devam ettik. Gençlerimiz okullarda Kızılay’ı görsel sunumlarla anlatırken minik yavrularımızda yardım etme bilincini oluşturmaya çalıştılar. Kadın Kollarımızın düzenledikleri kermesin geliri ile tespit ettiğimiz 67 yetimimizin, zevklerine hitap edebileceğini düşündüğümüz bir mağazada diledikleri giysileri ve bot almalarını sağlayarak yetimlerimizin yüzleri güldürülmeye çalışıldı. İhtiyaç anında dağıtılmak üzere kimsesiz ve yardıma muhtaç yatan hastalar için içlerinde pijama, terlik, iç çamaşırı,  ıslak mendil, kağıt havlu, tuvalet kağıdı, su, karton bardak bulunan 50 adet yardım çantasını Balıkesir Devlet Hastanemize teslim edildi. İnşallah bu çalışmayı diğer hastanelerimizde de gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Devlet Hastanesine bağlı Toplum Ruh Sağlığı Merkezi’nde yatan hastalar için düzenli olarak elbise teslim etmeye başlandı. Genç Kızılay ekibinin, yeni Kızılay Gönüllüsü olan gençlerle tanışma ve oryantasyon eğitimi amaçlı gerçekleştirdikleri kahvaltı programında bir araya gelindi. Kızılay Haftamız Genç Kızılaycıların organize ettiği 81 ilde eş zamanlı gerçekleştirilen Kızılay yürüyüşü ile tamamlandı.

Ayrıca; dünyaya, Türkiye’nin insani yardıma ihtiyaç duyan hiç kimseyi aç ve açıkta bırakmadığını göstermek adına çalışan Türk Kızılay olarak “İyi günde kötü günde Her Zaman İnsanlığın Yanında Ol” sloganıyla başlattığımız kampanyaya hayırsever vatandaşların desteğini bekliyoruz. Az çok demeden gönlünden ne koparsa anlayışı ile yardıma ihtiyacı olan herkese biriken yardımların ulaşması için tüm yurttaşlarımızı KIZILAY’ın merhamet pınarına su taşımaya bekliyoruz" açıklamalarını yaptı.